Bærekraftsuken på barnetrinnet.
1.trinn har jobbet med kildesortering og resirkulering. Vi har snakket om hvordan vi kan ta vare på jorda og plukket søppel i skolegården. Mange engasjerte elever.
2. trinn har vært i Botanisk hage og på Naturhistorisk museum. Vi lærte om ulike typer klima og hvilke planter som lever i de ulike klimaene. I tillegg til dette har vi plantet valmuer for å hjelpe insekter med pollinering og gjenbrukt gamle magasiner for å lage papirmosaikk.
4. trinn har jobbet med oppfinnelse og elevene kom opp med en by hvor roboter suger plast fra havet, leverer alt til en gjenvinningsstasjonen hvor det lages hårbøyler av plasten. Hårbøylene produseres med solcellepaneler som man kan lade ting med som for eksempel Mobilen.
AKS har barna på Neptun og Jupiter lagd Eventyr skogen der de brukte gamle aviser, ukeblader o.l til å lage en fantasiskog med trær, ugler, rever, ekorn, marihøner osv. De snakket om hvorfor vi må ta vare på trærne, hvordan vi kan ta godt vare på dyrene og det å beskytte naturen rundt oss.
Bærekraftsuken på ungdomstrinnet.
På 8. og 9.trinn var vi så heldige og fikk besøk av Klimapilotene i bærekraftsuken. Klimapilotene er unge masterstudenter som skal inspirere barn og ungdom til engasjement for klima- og miljøbevissthet. Det ble holdt spennende foredrag om klima- og miljøutfordringene verden står overfor og hvordan Oslo og Norge også kan være en del av løsningen.
Det har blitt jobbet tverrfaglig i norsk og kunst & håndverk der elevene har laget plakater om bærekraft, og om tiltak man kan gjøre for å handle mer bærekraftig. I arbeidslivsfag og i norsk fordypning har også elevene laget kampanjeplakater om #Underconsumption.